Sokerimuurahainen

Print page

Luokittelu
Latinankielinen nimi: Lasius niger
Heimo: Muurahaiset


Mauriaiset eli sokerimuurahaiset ovat Suomessa yleisin sisätiloissa esiintyvä hyönteislaji. Nämä siivettömät muurahaiset ovat väritykseltään mustia ja noin 4mm pitkiä. Sokerimuurahaisten vyötärökohdasta löytyy pieni pedikkeli eli jaoke ja vartalo on pistimetön.

Usein mauriaisten pesä löytyy ulkoa, mutta ne tunkeutuvat sisätiloihin ravinnonhakumatkoillaan. Jos sokerimuurahaisia esiintyy sisätiloissa talvella, on pesä todennäköisesti talon rakenteissa tai sen alla. Tällöin rakennuksen lämpö pitää horrokseen vaipuvat sokerimuurahaiset poikkeuksellisesti hereillä koko vuoden.

Sokerimuurahaiset pitävät nimensä mukaisesti kaikesta makeasta, mutta ne syövät myös kuolleita hyönteisiä. Hyönteisenä sokerimuurahainen on vaaraton, mutta epämiellyttävä vieras tunkeutuessaan kaikkiin mahdollisiin paikkoihin ravinnon perässä.

Sokerimuurahaiset pidät parhaiten loitolla siivoamalla kaiken muurahaisia houkuttelevan ravinnon pois. Myös mahdolliset sisääntuloreitit, eli rakenteissa olevat raot, kannattaa tukkia. Sokerimuurahaisia houkuttelevat ruoka-aineet tulee säilöä suljetuissa ja tiiviissä astioissa sekä roskakorit tyhjentää usein.

Suositellut tuotteet

Maxforce Quantum Hyönteisten torjunta-aine

Maxforce® Quantum

Kontaktista toimiva neste tai geeli

Helppokäyttöinen aine kaikkien yleisten muurahaisten...

Näytä tuote

Muita ongelmia

Faaraomuurahainen

Monomorium pharaonis

Lue lisää