Sokeritoukka

Print page
Luokittelu
Latinankielinen nimi: Lepisma saccharina

Sokeritoukka on sentin pituinen, hopeanhohtoinen hyönteinen, joka näyttää suomujen peittämältä. Sokeritoukat elävät kosteissa sisätiloissa ja pesiytyvät esimerkiksi putkistojen ympäristöön ja laattojen alle viemäreissä, keittiöissä, kylpyhuoneissa ja kellareissa. Sokeritoukat liikkuvat pimeällä, joten parhaiten sokeritoukat voi yllättää pistämällä valot päälle pitkään pimeänä olleeseen kylpyhuoneeseen.

Sokeritoukka on kaikkiruokainen ja syö lähes kaikkea tärkkelyspitoista materiaalia. Sokeritoukat pystyvät hajottamaan myös selluloosaa, joten ne saattavat syödä kirjoja, valokuvia ja tapettimateriaaleja. Kylpyhuoneissa sokeritoukat herkuttelevat hiuksilla, lialla ja irronneella ihosolukolla. Suurempi määrä sokeritoukkia voi tarkoittaa kosteusvaurioita kylpyhuoneessa, sillä sokeritoukat syövät myös homesienien itiöitä ja rihmastoa.

Sokeritoukat aiheuttavat harvoin vahinkoa elintarvikkeille ja ovat kotioloissa harmittomia. Sairaaloissa sokeritoukat saattavat levittää tauteja. Kotioloissa viemärit ja vesilukot tulee siivota säännöllisesti ja vesipesuissa tulee välttää liiallista veden käyttöä.

Suositellut tuotteet

Maxforce Platin Hyönteisten torjunta-aine

Maxforce® Platin - UUSI

Käyttövalmis syötti

Uusi tehoaine paperitoukkien ja torakoiden torjuntaan

Näytä tuote

Muita ongelmia

Kirjatäi

Lepinotus patruelis

Lue lisää

Isopihtihäntä

Forficula auricularia

Lue lisää