Russakka

Print page

Luokittelu
Latinankielinen nimi: Blattella germanica
Heimo: Torakat


Russakka on 8-13mm pitkä, kullanruskea torakka, jonka selkäkilvessä on kaksi tummanruskeaa juovaa. Russakan siivet peittävät sen koko takaruumiin. Litteän muotonsa ansiosta russakat mahtuvat hyvin ahtaisiin paikkoihin.

Russakat elävät pienissä yhdyskunnissa lämpimissä ja kosteissa tiloissa. Tästä johtuen ne hakeutuvat usein uunin ympäristöön, lämpöputkistojen läpivienteihin sekä pattereiden taakse. Russakka on yleinen myös sairaaloiden, elintarviketeollisuuden ja muiden laitosten lämpimissä ja kosteissa rakenteissa. Ulosteillaan russakat pilaavat elintarvikkeita, sekä levittävät sairaalainfektioita ja salmonellaa.

Russakat ovat aktiivisia pimeällä, jolloin ne etsivät itselleen ravintoa. Russakat ovat kaikkiruokaisia, joten niille maistuu kaikki viljatuotteista lihaan ja kasviksiin. Yleisellä siivouksella sekä roskien ja jätteiden poistolla voi ennaltaehkäistä russakoita, mutta ongelman ilmestyessä kannattaa ottaa yhteyttä ammattitorjuntaan.  Taloyhtiössä tilanteesta tulee ilmoittaa aina isännöitsijälle.

Suositellut tuotteet

Maxforce Platin Hyönteisten torjunta-aine

Maxforce® Platin - UUSI

Käyttövalmis syötti

Uusi tehoaine paperitoukkien ja torakoiden torjuntaan

Näytä tuote
K-Othrine Partix Hyönteisten torjunta-aine

K-Othrine® Partix - UUTUUS

Uusi ja innovatiivinen koostumus hyönteisten torjuntaan...

Näytä tuote

Muita ongelmia

Amerikantorakka

Periplaneta americana

Lue lisää

Ruotsintorakka

Blatta orientalis

Lue lisää