UUTISIA: Näin päihität rotat - jopa vastustuskykyiset

Joskus rottien kurissa pitäminen voi olla vaikeaa tavallisin keinoin. Tämän syynä voi olla aversio tai rotat ovat vastustuskykyisiä useimmissa rotanmyrkyissä käytetyille antikoagulanteille. Tämä vastustuskyky on perinnöllinen ja tekee rotasta immuunin tavanomaiselle myrkylle. Tämän johdosta rottien torjunta on vaikeaa.

Print page Rotta ruokintalaudalla

Vaikka rotat eivät kuolisikaan heti, se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ne ovat vastustuskykyisiä. Nämä kolme muuta syytä voivat saada aikaan jonkinlaisen toleranssin:

  • Luonnollinen toleranssi: Rotan tappamiseen tarvitaan paljon myrkkyä. Tämä luonnollinen toleranssi ei tarkoita, että rotta on vastustuskykyinen.
  • Hankinnainen toleranssi: Jos rotta ei syö tappavaa annosta, sen toleranssi myrkylle kasvaa.
  • Viekkaus: Rotta on viekas, epäluuloinen ja hyvämuistinen. Jos se epäilee syöttiä myrkytetyksi, se jättää sen rauhaan ja etsii ruokaa muualta.

 

Kaksi tärkeintä kohtaa rotanmyrkyistä

Rottakannan tehokas kurissa pito edellyttää valmisteelta kolmea ominaisuutta: se ratkaisee ongelman nopeasti ja sitä voidaan käyttää myrkyttömän syötin kanssa.

Asiakkaasi eivät halua odottaa siihen asti, että rotat jo nakertavat itsensä sisään. Näin ollen on tärkeää olla paikan päällä, kun rotat alkavat saastuttaa paikkaa. Myrkytöntä syöttiä käyttävä alustava selvitys mahdollistaa tilanteen seuraamisen ja rottien kimppuun käymisen, kun ne ovat liikkeellä. Kun rotat ovat aktiivisia, syötti vaihdetaan tehokkaaseen tuhoeläinmyrkkyyn, jossa on sama maku. Tällä tavalla rotat kuolevat parissa päivässä ja rottien aiheuttama riesa pienenee. Sitten voit siirtyä taas seuraamaan tilannetta ja olet valmis, jos rotat palaavat. 

 

Vastustuskykyisten rottien torjunta Harmonix® Rodent Paste - tuoteella

Harmonix Rodent Paste produktbillede

Jos haluat tuhoeläinmyrkyn, jolla on juuri nämä ominaisuudet ja joka on myös tehokas rottia vastaan, vastustuskykyiset rotat mukaan lukien, suosittelemme Harmonix® Rodent Paste -tuotetta. Tämä tuote perustuu kasviöljyihin, jotka ovat rottien mielestä hyvin houkuttelevia ja hyvänmakuisia, kuten myös myrkytön syöttimme, Harmonix® Monitoring Paste, ja perinteinen jyrsijämyrkkymme, Racumin® Pasta. 

Toisin kuin muut tuotteet, Harmonix® Rodent Paste sisältää uuden vaikuttavan aineen, kolekalsiferolin. Siksi kukaan ei ole vastustuskykyinen sille, ja rotat ja hiiret kuolevat 2–3 päivän kuluessa nauttimisesta. Se tarkoittaa, että voit torjua rottia nopeammin kuin antikoagulanttituotteilla. Monissa tapauksissa rottaongelma voidaan poistaa kokonaan jopa vain 7 vuorokaudessa.

Tuholaistorjujan olisi hyvä käyttää Harmonix® Rodent Paste -tuotetta yhtenä osana vastuullista, integroitua tuhoeläintorjuntastrategiaa. Tuotetta käytetään tyypillisesti vaihdellen muiden valmisteiden kanssa (esim. Harmonix Monitoring Paste) rottaongelman tarkkailemiseksi ja ehkäisemiseksi. Tällä tavalla Harmonix® Rodent Paste -tuotteesta tulee lisätyökalu rottien torjuntaan.

 

Pienempi tuote tehokkuudesta tinkimättä 

Monet jyrsijämyrkyt ja rottien torjuntaan käytettävät valmisteet myydään paksuseinäisissä muovisangoissa. Me valitsimme Harmonix® Rodent Paste -tuotteelle sen sijasta muovipussit, joiden ansiosta muovia tarvitaan jopa 80 % vähemmän.

Samalla tuotteen kulutus pienenee noin 50 % perinteisiin jyrsijämyrkkyihin verrattuna. Teho pysyy luonnostaan korkeana. Valmiste myydään 20 gramman pusseissa, joita on helppo annostella ja käyttää joustavasti.

Lopuksi on syytä mainita, että Harmonix Rodent Paste -tuotetta ei ole luokiteltu vaaralliseksi. Se on hyvin turvallinen tuote tuholaistorjujien kannalta.

 

Lisätietoja saat Sales Manager Gustav Thoft sähköpostitse gustav.thoft@bayer.com tai soittamalla numeroon + 45 28 43 42 80

 

Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä. Huomioi työturvallisuuteen liittyvät suojainohjeet ja säännöt. Lue myös käyttöturvallisuustiedote.

Vaikka rotat eivät kuolisikaan heti, se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ne ovat vastustuskykyisiä.