Torju hiiret ja rotat maukkaalla torjunta-aineella

Monille tuholaistorjujille tuttu ja merkittävä ongelma on saada rotat ja hiiret syömään levitettyä torjunta-ainetta. Rotat ja hiiret suhtautuvat epäilevästi uusiin ympäristöihin ja ruokaan, ja tämä asettaa haasteita niitä torjuttaessa. Jo pelkkä uusi syöntipaikka voi saada ne varovaisiksi, eivätkä ne uskalla lähestyä uutta kohdetta.

Print page Rotta piippaa pahvilaatikon reiästä

Syöntipaikalle tullut jyrsijä saattaa myös alkaa välttää valittua torjunta-ainetta, jos se ei pidä tuotteesta tai jos aineen syöminen on aiheuttanut epämukavan tunteen. Rottien ja hiirien torjunnassa on siksi tärkeää olla tietoinen siitä, että torjuttavat jyrsijät suhtautuvat epäilevästi uuteen ravintoon.

Näissä tapauksissa tuholaistorjuja voi testata tai sopeuttaa torjuntamenetelmää:

  • vaihtamalla hyvänmakuisen torjunta-aineen koostumusta, esim. jyväsyötistä tahnaksi,
  • tarkistamalla, onko muut ravinnonlähteet poistettu tai onko niitä vähennetty mahdollisimman paljon,
  • käyttämällä käsineitä torjunta-ainetta käsiteltäessä, jotta vältetään ihmisen haju tuotteessa.

 

Todistettu tehokkuus Harmonix® Rodent Paste -valmisteella

Jotta rotat ja hiiret saataisiin syömään käytettyä torjunta-ainetta, Harmonix® Rodent Paste -valmiste on suositeltava valinta. Tuotteen ainutlaatuinen koostumus perustuu kasviöljyihin, joita rotat ja hiiret pitävät erittäin houkuttelevina ja maukkaina. Lisäksi koostumus eroaa esimerkiksi jyväsyötistä, sillä tuote on koostumukseltaan tahnamaista, mikä tekee siitä pehmeämmän ja siten sopivan rottien ja hiirien syötäväksi.

Maukkaat torjunta-aineet ovat tehokkaita, koska jyrsijä syö riittävästi tuotetta halutun vaikutuksen aikaansaamiseksi.

Harmonix® Rodent Paste -valmisteen uusi tehokas koostumus perustuu kolekalsiferoliin, joka vaikuttaa nopeasti, on erittäin tehokas jyrsijöiden torjunnassa eikä sisällä antikoagulantteja. Vain muutaman päivän kuluttua hiiret ja rotat ovat nauttineet tappavan annoksen ja lopettavat tuotteen syömisen – näin saavutetaan stop feeding -vaikutus.

Harmonix® Rodent Paste -tuotteella tehdyt kokeet osoittavat, että tuote vaikuttaa tehokkaasti hiiriin ja rottiin. Vaikka jyrsijät syövät vähemmän tuotetta, saavutetaan sama tulos kuin muilla markkinoilla olevilla tuotteilla. Monissa tapauksissa rotat ja hiiret saadaan kuriin vain seitsemässä päivässä.

Laboratoriotutkimus hiirien kulutuksesta ja kuolleisuudesta

 

Vastuullinen ratkaisu

Harmonix® Rodent Paste -valmisteen vaikuttava aine on kolekalsiferoli, joten se takaa nopean, turvallisen ja tehokkaan jyrsijöiden torjunnan.

Stop feeding -vaikutuksen ansiosta hiiret ja rotat syövät vähemmän syöttejä ja tuotteen kulutus vähenee jopa noin 50 prosenttia verrattuna perinteisiin jyrsijämyrkkyihin tarjoten kuitenkin saman tehokkaan vaikutuksen. Lisäksi tuote toimitetaan 20 g:n annospusseissa, mikä tekee tuotteen annostelusta helppoa ja nopeaa. Muovin kulutuksen minimoimiseksi käytetään kevyitä pakkauksia, jotka vähentävät muovin kulutusta jopa 80 prosenttia.

Harmonix® Rodent Paste -valmistetta ei myöskään ole luokiteltu vaaralliseksi, joten tuholaistorjujan on turvallista käsitellä sitä. 

Harmonix® Rodent Paste on tehokas ja turvallinen valinta useiden ominaisuuksiensa ansiosta:

  • Torjuu tehokkaasti hyvän maun ansiosta
  • Tuotetta kuluu noin 50 % vähemmän verrattuna perinteisiin jyrsijämyrkkyihin
  • Ei vaaraluokitusta.

Lisätietoja saat Sales Manager Gustav Thoft sähköpostitse gustav.thoft@bayer.com tai soittamalla numeroon + 45 28 43 42 80

 

Käytä biosideja turvallisesti, lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä. Huomioi työturvallisuuteen liittyvät suojainohjeet ja säännöt. Lue myös käyttöturvallisuustiedote.

Stop feeding -vaikutuksen ansiosta hiiret ja rotat syövät vähemmän syöttejä ja tuotteen kulutus vähenee jopa noin 50 prosenttia verrattuna perinteisiin jyrsijämyrkkyihin tarjoten kuitenkin saman tehokkaan vaikutuksen.